KARL

Reflektion på debattartikel i Svd debatt (och lite andra tankar om sverige i största allmänhet)
"Låt företag ta över vissa av polisens uppgifter" skriver lobbyisten John Arentoft på Svd Debatt.
Anledningen till att jag använder ordvalet lobbyist är att då han jobbar som säkerhetskonsult uppenbarligen har ett egenintresse i frågan.
Vad man inte skriver om vilket han mycket väl vet är att man redan infört detta. Vi har idag en polis som jobbar ihop med privatspanare och medborgargarden, grannsamverkan, mfl, listan kan göras lång!. Jag vet för jag har personligen utsatts för detta dom senaste åren.
Sen är ju det här systemet som polisen använder sig av idag inte lagligt så vad det egentligen handlar om är att man försöker legetimera detta.
 
 
 
Förorterna brinner!
Sverige lever idag på gamla meriter, vi var ett av världens bästa länder att leva i på 80 talet någon gång.
Det är nu 30 år sedan och det landet finns inte kvar.
När jag var i Vitryssland tog deras militär upp Sverige som ett skräckexempel på hur illa det kan gå. Ett Sverige som gått i konkurs. Ett land med rika politiker och journalister utan verklighetsförankring och som aldrig behövt sätta sin fot på ett socialkontor och tigga pengar eller behövt bråka med försäkringskassor och som sen skall företräda en population som till stor del är fattig och lever i en helt annan verklighet.
 
Politiker och journalister med feta bankkonton som bor så långt ifrån dessa omåden man kan komma i sina trygga rikemans villaområden och som behöver skydd av en mur av poliser när dom besöker dessa förorter.
Då har man i mina ögon distanserat sig så långt ifrån sin egna befolkning man kan komma.Vad dom heller uppenbarligen inte begriper är hur illa det ser ut rent PR-mässigt, försök inte inbilla någon att dom kom till förorten för att dom tyckte det var trevligt och var genuint intresserade av människorna där utan det var ett PR jippo som inte var så genomtänkt.Det var nog första gången jag insåg och tänkte för mig själv att dom fattar ju verkligen inte på något mentalt plan vad det handlar om. Men jag kan upplysa om att det är ni politiker som är problemet och inte folket.Det är ni som har ansvar för vad det skall satsas på och vad det skall investeras i.
 
Man åker ut till förorten och folk kanske instinktivt trodde att okej va bra att dom i alla fall kommer hit men istället är budskapet att det skall satsas mer pengar på nya poliser och inte på på dom som bor där. Så vad var budskapet med att åka dit överhuvudtaget? Rasistiskt om du frågar mig att åka till ett företrädelsevis invandrarbebott område och sedan säga att "det är ni" som är problemet!. Ett hån mot alla som bor i en förort eller fattigt samhälle i Sverige.
 
För inte skulle våra politiker våga komma med någon självkritik inte. Moderaterna och Socialdemokraterna har styrt landet sen jag föddes och skyller sedan på varandra istället för att erkänna att dom är odugliga båda två.
När jag växte upp såg man inga nyhetsinslag med politiker som åkte till förorten och hade behov av att ha en armé poliser som skydd då dom är uppenbart rädda.
Vad detta skickar för signaler till vanligt folk som inte har tillgång till denna poliseskort verkar dom ha noll förståelse för. Dom ser inte ens själva hur illa det såg ut!.
Det var mer som en manifestation i mina ögon att man ville säga dra åt helvete till alla fattiga.
Sen var deras budskap "Nu blir det mer poliser här!" men vad dom inte heller fattat är att det är jäkligt mycket folk i förorterna som inte har samma erfarenheter av polisen som ni har.
Hade dom istället kommit med massa kreativa förslag och "nu ska vi satsa på att bygga..." och här skall det satsas på nya fritidsgårdar gymnastiksalar skolor mm..
Eller ännu bättre hade varit om dom sagt att nu river vi hela skiten och alla som bor här kommer få flytta till nybyggda fina områden för dessa miljonprojekt har aldrig fungerat utan var en snabb lösning en gång i tiden och kommer aldrig vara trevliga att bo i utan det är ett politiskt misslyckande!.
Tro mig då hade dom inte behövt någon polisarmé som skydd!.
Det skulle innebära den största satsningen i Sveriges historia ekonomiskt och vi skulle behöva offra bland annat en extremt solidarisk flyktingpolitik, men det får man ju inte säga högt för då är man ju rasist trots att man bara vill att alla skall få det bättre, infödd svensk som invandrad svensk.
 
För ett tag sedan var Stefan Löfven i Södertälje och jag mötte honom som hastigast när han var i ett varuhus, inte så att jag pratade med honom men han hade tydligen varit på besök och uppmuntrat barn att läsa mer böcker.
Han hade såklart också poliser som kollade läget med det var typ bara någon enstaka tillskillnad från alliansen som kom med en armé poliser, och då är han ändå statsminister så det hade ju varit mer befogat om han hade haft det.
Men om någon politiker av någon händelse skulle råka läsa här kan jag upplysa dig/er om att det ser inte bra ut att åka till dom fattiga områden med en armé poliser som att dom fattiga är fienden, eftersom ni tydligen inte själva begriper hur illa det ser ut och att det är en förolämpning!.
Sorry om jag tjatar men jag kan inte smälta alliansens husbyvisit, den PR strategen måste ju fått sparken, inte för att all skuld skall läggas på den personen utan det var ju hela gänget som kallar sig "alliansen" som alltid vill ge sken av att vara så otroligt överens i alla frågor fast vid närmare granskning hatar varandra om sanningen ska fram. Ett gäng maktlystna idioter som offrar sina egna agendor i jakt på väljare så alla partier i slutändan är samma parti så dom inte tvingas ta ställning mot varandra och hoppa av sin lilla allians.
 
Jag må vara anti politiker, speciellt ikväll efterson jag skriver på fyllan men jag tar sossarna alla dar i veckan före trams allinsen. Sen är jag inte helt emot att man skall kunna bli rik i det här landet men jag lovar att man kan det, kolla bara på gubben kamprad. Fast han har ju inte haft tusen snutar som förstört hans liv med sig på resan för då hade han bott granne med mig här på hotellet jag bor på nu och säkert varit lika full som jag är nu och skrivit massa skit om politiker och polisen.
 
Tänk istället en politiker som åker till utsatt område utan en polis och bärs fram som en kung och dom fattiga som skulle ge sina liv som skydd för att politikern gjort allt för dom.
Vi har haft en katastrofal samhällsutvekling dom senaste trettio åren och vårt styre har i samklang med media lekt som att vi har råd att rädda hela världen. Visst det är en fin tanke på pappret men det är ju alla vi som bor här som får betala för kalaset och vem gynnar det om ett land ska gå under och alla ha det dåligt?.
 
Man påstår att invandringen inte kostar pengar och att det gynnar och berikar och kommer med alla fina ord man kan komma på för att ge sken av något som inte stämmer. Men varför tar vi då inte hit alla miljoner som sitter i flykinglägren i Syrien idag eller för att inte tala om alla som flyr Libyen som är ett land bortom katastfof, om det nu är så lönsamt.Varför stängde man gränserna om det är så lönsamt som man sagt?
Varför är det så tabubelagt att det kostar pengar att hjälpa människor?.
 
Varför byggs det inte en miljon nya bostäder för det borde ju finnas miljarders miljarder på statskontot med ekvationen ni presenterat i alla år? Eller har man ljugit?
Någonstans blir denna ekvation fel iaf det behöver man ju inte vara någon matematiker för att förstå!.
 
Sverige skall vara solidariskt och självklart hjälpa människor som flyr och befinner sig i kris men ett surt faktum är ju samtidigt att det kostar pengar, pengar vi kanske haft men tyvärr inte har längre och som varit slut sedan lång tid tillbaka.
Sen har vi ju knappast ett Sverige som verkar för fred i världen utan vi bor i ett skenheligt land som säljer vapen både hit och dit så hela vår flyktingpolitik grundar sig väl i någon form av dåligt samvete eller att vi vill göra sken av att vara något vi inte är internationellt.
Typ såhär att "förlåt Mustafa att vi medverkat till att bomba ditt land, men välkommen hit!"...fast utan att säga förlåt..officiellt..för det ser inte bra ut..men hoppas du inte inser detta och börjar klaga....för då blir det arlanda hem igen!.
 
Sen springer moderaternas Batra efter Sverigedemokraterna och vill rida på deras framgång men vågar samtidigt inte stå för det på något konstigt sätt. Man har drivit en katastrofal politik som gått ut på att sälja ut landet till privata aktörer så dom redan rika har kunnat skott sig ännu mer och regerat Sverige det senaste decenniet och är ansvarigt för det samhälle vi ser idag. Det är lika illa som att polisen använt sig av kriminella och begått mordförsök på mig och sen inte vågar stå för det.
 
Dom enda gångerna fattigdomen i sverige blir belyst är när det kastas sten på poliser eller blir upplopp etc och man är så illa tvungen att skicka journalister men det är ju inte så konstigt att det sker för det är ju ingen som bryr sig annars och allt tystas ner för det ser inte bra ut internationellt!. För våra politiker vill göra sken till andra länder att sverige är ett föredömme.
Resultatet blir en ännu mer hotfull polis som lever under omständigheten att få en sten i huvudet eller bli skjuten. Jag har läst artiklar från poliser som säger att "det är bara en tidsfråga innan någon polis blir dödad!". Kan det bli ett större misslyckande? Inte för att jag försvarar polisen på något sätt efter vad dom gjort mot mig och min familj men den här situationen slutar ju bara i kaos det fattar ju vem som helst.
 
Hur fan kan vi ha ett mediaklimat med stängda kommentatorsfält så inga obehagliga sanningar skall komma fram och som lägger allt krut med journalister som fokuserar på skvaller och massa trams? även om jag förstår att det måste finna utrymme för trams också men när tramset är 99% inser man att något är fel. Varför tar ingen ansvaret för det här landet på allvar?.
Vi har miljonärspolitiker och miljonärsjournalister som efter avslutad arbetsdag åker hem till sitt trygga område och fyller på sina feta kroppar med filet mignon och mediamagnater som samlar på Ferraris, tro inte att någon bryr sig helhjärtat på riktigt och tar tag i det här för då tror du fel!. och dom som bryr sig helhjärtat som typ Nalin Pekgul får typ en sekund i rampljuset i ett mediaklimat allt för upptaget med den senaste omröstningen i melodifestivalen eller idol.
 
Jag tror att man vill tysta vissa att inte få för stort utrymme i media och att det är en medveten strategi för när folk som verkligen brinner för att göra saker till det bättre får uttala sig så blir det så uppenbart hur resten inte bryr sig. Sen kommer dom ju med massa jobbiga förslag som kostar pengar som inte finns...eller så är jag bara lite uppgiven i skrivande stund så här på fyllan efter fyar glas vin.... :/
 
Reinfeldt säger "öppna era hjärtan!". Hur många flyktingboenden driver han med alla sina miljoner han har på banken? Jag menar att han skulle ju kunna hjälpa hur mycket folk som helst av ren välvilja, för att inte tala om resten av hans polare i eliten.
Jag har levt hela mitt liv i den här världen och inte fan har jag sett hans face dyka upp i alla fall.Det är alla andra som skall öppna sina hjärtan och inte dom rika!. Dom vill istället tjäna cash på alla andras misär tro inget annat.
Men det samma gäller ju alla andra rika. Ta Göran Person och Anitra Steen till exempel som tydligen bor på något gods i mångmiljonklassen dom byggt. Hur många flyktingar bor på deras ägor? Hur många har dom hjälpt med alla sina miljonerkronor på sina konton?. Det måste ju finnas hur mycket plats som helst på deras mark!. Nej istället sprang dom och fotade genom fönstren in hos några grannar som hyrde ett litet hus på deras mark men som tydligen inte var fina nog åt hertigen och hertiginnan, hertiginnan. (raderat det jag tidigare skrev för jag vill inte sänka mig till nivån med vad rykten säger.)
Oj nu har jag förmodligen grusat min framtida karriär som politiker inom socialdemokraterna med dom orden..
Men dom är ju bara ett par av alla rika i Sverige. Vi har tydligen flest rika per capita i världen va det någon som sa. Alla dessa rika som uppmanar alla andra att hjälpa till men vad gör dom själva?.
 
Jag pratade med två uteliggargubbar idag som inte hade någonstans att sova så jag hängde med dom i deras jakt på ett öppet trapphus att vila en stund i. Dom sa att om kommunerna i Sverige ville så skulle dom ju kunnat resa militärtält med värmekamin bara för att komma med någon nödlösning. Det skulle ta ungefär fem minurer att resa ett sådant tält och kosta noll kronor.
Vi kunde även se ett reportage i den lokala tidningen hure kyrkan ordnat med boenden till alla rumänska tiggare men dom hade tydligen fastnat i en snöstorm i rumänien så detta boende stog tomt. Man tänker bara att det finns ju massa folk som behöver värme och sovplats varför kan det inte vara öppet för alla istället för bara för rumäner?.
 
Man har tydligen inga pengar kvar och sverige är bankrutt  för det finns varken jobb eller bostäder för vanligt folk.
Man diskuterar istället miljardsatsningar på militären eftersom några krigshetsande idioter till politiker med hjälp av journalister/lobbyister med ursprung från tveksamma intressen försöker skrämma folket att sverige skulle invaderas av ryssar.
Herregud vilket larv är ni på riktigt!.
Tro mig jag har varit där och ryssarna är ungefär lika intresserad av Sverige som.. kommer inte på någon bra metafor men som en seglare hoppas på att hans båt skall gå sönder på öppet hav eller nåt, hmm det var kanske ingen bra metafor men hoppas min poäng gick fram ändå.. :/
 
Vi blir matade med nyhetssändningar och en militär vid namn Bydén står i kamouflageuniform (M90) som att vi redan var i krig och det enda som fattades var ljudet av automateld i bakgrunden ihop med lite skrik på ryska varpå Bydén kastar sig på golvet skrikandes "DOM ÄR HÄR NU!" , för att en sekund senare inse att det vara var några ungdomar en bit bort som lekte med fyrverkerier och rösterna kom från en rysk familj som frågade vart turistbyrån ligger.
 
När protesterade det svenska folket senast?
Jag menar på riktigt och inte något första maj trams.
Det man kan se ifrån andra länder när folket reser sig mot ett styre som inte verkar för sitt folks intressen.
Faktum är att det har aldrig hänt här.
Tänk om alla som står i bostadskö tillsammans med alla arbetslösa och hemlösa skulle organisera sig och demonstrera utanför riksdagen. En miljon människor som visar sitt missnöje, då skulle det plötsligt börja byggas bostäder tro mig.
 
Solidaritet har tyvärr ett pris. Vi offrar våra principer när vi åker och gör affärer med Saudiarabien och såna länder.Plötsligt lägger vi dom annars så berömda svenska slagorden "feminism" och "jämställdhet" åt sidan när det börjar lukta pengar, och den tragiska sanningen är att vi behöver ju dessa pengar. Så vi tappar lite i trovärdighet när vi tvingas sälja oss och våra värderingar till länder som uppenbarligen inte delar dom.
Sen säger man alltid att när vi gör affärer med vissa länder att vi då ska ta upp och kritisera dom för deras politik, som att dom bryr sig. Dom tänker bara att här ta era vapencash och dra hem igen.
Men jag kan vara stolt över sverige på vissa sätt. Vi har kommit jäkligt långt i jämställdhetsfrågor, förmodligen längst i världen. Men nu ska jag inte bli för positiv här.
 
Vi har idag nyheter skrivna av individer man inte vet om dom är journalister eller lobbyister för den gränsen ter sig alltmer diffus.Det vi en gång i tiden såg som korruption verkar idag helt okej.
Vi har en havererad bostadspolitik och står med en bostadsmarknad som består av svågerpolitik och svartkontrakt som aldrig granskas för det verkar uppenbarligen vara samma makter som skor sig på detta system som är ansvariga annars hade det ju såklart granskats.
 
Sen appropå militären så anser jag dock att vi ska ha ett försvar men det kommer helt klart längre ner på prioriteringen än att satsa på bostäder och jobb.
Sluta ställ upp på lobbyisternas hetsande mot ryssland i media varenda dag så behöver ni inte vara så skraja!.
Individer som går ifrån vapenindustrin till politiken kommer aldrig att lobba för fred på jorden.
 
och herr militär Bydén om du tror att du är så hård så åk och spendera några dagar med Givi och motorola så kommer du kissa på dig!. Jag har träffat ryssarna och jag kan lova att dom äter granatplitter till frukost.
Men du får väl gömma dig bakom dessa herrar istället när din våta fantasi förverkligas, vilket iofs aldrig kommer hända.
Så lägg ner rysshetsartramset det blir bara pinsamt! Ta några paintballgevär och samla ihop några polare och dra ut i skogen några timmar så du får leka av dig, dra inte in hela landet i skiten..vi behöver pengar till annat.
Men om du på riktigt vill kriga så åk till syrien för dom har tydligen några trevliga killar där som kallar sig al nusra som samarbetar med "moderata rebeller" som sverige skänker pengar till trots att alla utom våra politiker och journalister vet att det inte existerar några såna, men dom har säkert en plats till dig.
Annars kan du ju dra till Ukraina och kriga med Carl Bildts nazistkompisar mot Givi och dom andra ryska separatisterna i kompani motorola.
 
För er som läst artikeln kanske inser att jag är Svensk mästare i att skaffa mig vänner :)
Men bättre att säga vad man tycker än att vara en fjant och hålla käften! och efter all skit jag har fått ta under alla år så måste man få avreagera sig någon gång på allt man tycker är fel.
Sen anser jag att artikeln innehåller konstruktiv kritik av samhället i sin helhet och dom som är ansvariga till att det ser ut som det gör.
 
Mvh Karl